Colofon

Colofon

Deze website is een initiatief van Jeroen van der Sluijs, afdeling Natuurwetenschap en Samenleving, Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht, in reactie op vele vragen die kwamen na onze brief in NRC van 2 mei 2009.

Per 1 januari 2012 is Natuurwetenschap en Samenleving opgegaan in het Departement Innovatie Milieu en Energie Wetenschappen (IMEW), Faculteit Geowetenschappen Universiteit Utrecht. Daarbinnen is Jeroen thans werkzaam in de groep Milieu en Natuurwetenschappen.

Eindredactie: Dr Jeroen van der Sluijs. Universitair Docent nieuwe risico's aan de Universiteit Utrecht en Gasthoogleraar aan de Universiteit van Versailles. Hij is lid van het Advisory Board van het Europese ALARM project Assessing LArge scale Risks for biodiversity with tested Methods dat in Europa het probleem van de wereldwijde bestuivingscrisis op de agenda heeft gezet. Als tweede promotor was hij betrokken bij het onderzoek van Laura Maxim naar de wetenschappelijke controversen over bijensterfte in Frankrijk. Hij is lead author van het UNESCO COMEST rapport The Precautionary Principle en werkt mee aan de vervolg studie van het Late Lessons from Early Warnings rapport van de European Environment Agency.

Aan deze site werken mee:
Dr. Henk Tennekes, Consultant Toxicoloog, Directeur ETS Nederland bv te Zutphen www.toxicology.nl
Dr. Laura Maxim, Biodiversiteitsonderzoeker, Parijs

Dank gaat uit naar tal van mensen die tips en links hebben gestuurd en hun steun hebben betuigd met ons initiatief.

Heeft u relevante kennis of ervaring over bijensterfte of tips of links die u via deze website wilt delen, of heeft u vragen over bijensterfte waarover u meer zou willen lezen op deze website, neem dan contact op per e-mail: webmaster[at]bijensterfte.nl

Inhalt abgleichen