Bijensterfte.nl ca. vijfentachtigduizend bezoekers in 1e jaar

Grote vraag naar informatie over bijensterfte
Vandaag is het precies een jaar geleden dat deze website www.bijensterfte.nl online ging. De site zijn we op 5 mei 2009 gestart in reactie op vele vragen die kwamen na onze brief in NRC van 2 mei 2009. Sinds dien hebben 84155 unieke bezoekers de website bezocht. De bezoekersaantallen zijn opgelopen van ca 2500 naar ca 11000 bezoekers per maand (zie grafiek). Gemiddeld bekeek elke bezoeker 4 pagina's per bezoek.


Maandelijkse bezoekersaantallen www.bijensterfte.nl van 5 mei 2009 tm 30 april 2010


Goed vindbaar en hoge pagerank
De Google Pagerank van de website is opgelopen tot 5. Google Webmaster Tools vindt 362 andere websites die linken naar bijensterfte.nl. Het trefwoord waarop de website het vaakst is gevonden in google is "bijensterfte". Op dat trefwoord staat de site ook nr. 1 in de zoekresultaten. De website trekt bezoekers uit de hele wereld maar de meerderheid van de bezoekers komt uit Nederland.

Actuele content
Op de website zijn in het eerste jaar 280 berichten verschenen, dat is gemiddeld 23 nieuwe berichten per maand. Verschillende berichten op deze website leidden tot kamervragen. Daarnaast biedt de site snelle toegang tot meer dan honderd links naar andere informatiebronnen over bijensterfte. Ook wordt veel gebruik gemaakt van de RSS feeds. De site telt inmiddels ca 300 geregistreerde gebruikers. Uit reacties die we per e-mail van bezoekers ontvingen blijkt dat er hoge waardering is voor de aangeboden informatie.

Recent